fbpx

AWARENESS,

For et fantastisk ord. Har du tenkt over ordet AWARENESS? Det er et ord som ikke blir mye brukt i Norge, men bevissthet er ordet vi bruker. For det er akkurat dette det handler om. Bevissthet.

Wikipedia sier:

«Awareness is the state of being conscious of something. More specifically, it is the ability to directly know and perceive, to feel, or to be cognizant of events. Another definition describes it as a state wherein a subject is aware of some information when that information is directly available to bring to bear in the direction of a wide range of behavioral actions. The concept is often synonymous to consciousness and is also understood as being consciousness itself.»

Å være bevisst over sitt eget liv er noe vi praktiserer mer og mer. Være takknemlig for det vi har, godta det livet vi lever og leve et liv i tråd med ens verdier og sitt eget selv. Så hvordan praktisere bevissthet? Awareness kan handle om miljøet eller ens selv og det livet du lever. Denne gangen er fokuset på deg og hvordan du enkelt kan oppnå er form for bevissthet rundt deg selv og ditt liv.

Takknemlighet: Her er det flere metoder, du kan enten begynne å skrive tre punkter hver morgen eller kveld hva du er takknemlig over i ditt liv. En annen mulighet er å tenke over dette hver dag. Sett av tid i løpet av dagen og tenk over hva du er takknemlig over. Uansett hvilken metode du velger, så vil du etter litt tid bli mer bevisst. Det vil gå automatisk. Se alle områder du er takknemlig og du vil føle takknemlighet inne i deg. Det føles som varme i brystet, et lys som stråler inne i deg.
Meditasjon: En god måte å bli bevisst over sitt eget jeg er å vende innover. Du er ikke dine tanker og følelser, så hvem er jeg uten? Under en meditasjon kan noe komme opp, noe du ikke visste du må ta tak i. Det er en flott måte å bearbeide og kjenne etter hvor på kroppet det sitter. En flott beskrivelse av meditasjon er å se for deg at du sitter i veikanten og ser bilene kjøre forbi. Bilene er dine tanker. Du skal kun se og observere dem, men ikke sette deg inn i bilen og kjøre videre. Når du blir bevisst over at du har satt deg inn i en bil (tanke) og kjørt videre, gå ut av bilen og sett deg i veikanten. Fokuser på pusten. Meditasjon er et fantastisk verktøy og anbefales på det sterkeste.
Kjerneverdier: Har du tatt deg tid å funnet dine kjerneverdier? Hvis ikke, bør du gjøre det. Det å vite hvem du er, hva du står for og hvilket liv du vil leve er den beste måte å finne ut om det livet du lever er i tråd med den du er. Det er på den måten du vet hva som er viktig for deg og hva som evt må endres for at DU skal få et bedre liv.

Livet er de må tingene, de som er usynlige i en hektisk hverdag. Se de små tingene og du vil få et nærere liv. De store tingene blir ikke lenger så viktig, det jaget etter bedre, større, dyrere forsvinner litt. Det er i de små tingene lykken ligger. Det er der øyeblikkene ligger. De øyeblikkene vi ikke vil gå glipp av. Gleden gjennom andres øyne, et smil og kyss på kinnet fra sitt barn og latter med venner og familie. Tiden går saktere, hverdagsøyeblikk blir flere og lykkefølelsen går opp. Hva mer kan vi ønske oss i dette livet?

Hvis du vil se mer fantastiske filmer av samme produsent, kan du klikke her og nyte dagen videre.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.