fbpx


Hjemmelaget müsli
Hjemmelaget müsli

Hjemmelaget müsli

Jeg har testet ut utallige oppskrifter på hjemmelaget müsli, men den som trumfer hos oss er oppskriften jeg fikk av mamma for mange år siden. Det er bare best og mest barnevennlig. La oss være ærlig, noen oppskrifter kan være litt lite barnevennlig og noe spesielle, laget for de spesielt interesserte.

Jeg må nok innrømme jeg er en av de som helst lager alt selv for å slippe prosessert og ultraprosessert mat. Müsli er en av de ultraprosesserte varene i butikken og alle ingrediensene for å lage selv er allerede i skapet fra før. I mitt hode er regnestykket enkelt. Jeg lager det selv.


Oppskrift:

  • 500g Havregryn
  • 100g Kokosmasse
  • 80g Gresskarkjerner
  • 50g Linfrø
  • 80g Solsikkekjerner
  • 250g Mandler
  • 1ts Salt
  • 1dl Rapsolje
  • 1dl Lønnesirup
  • 0,5-1dl Vann (vurder om blandingen er tørr eller våt. Blandingen skal være noe fuktig.

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 150 grader
  2. Bland tørre ingredienser i en bolle
  3. Tilsett det våte og tilsett mer vann hvis den ikke er fuktig nok.
  4. Fordel på 2 plater dekt med bakepapir
  5. Sett begge i oven samtidig og stekes i 45-50 min.
  6. Når halve tiden er gått bør du røre litt for å fordele det stekte i kantene.
  7. Hvis du liker den mer stekt, steker du den bare lenger.

Håper det blir en like stor suksess som det er hos oss


pssst: Hvis du trenger frokost-tips, har jeg oppskrift på sikkelig gode veganske amerkanske pannekaker

HER


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.