fbpx

Journalen til Maria Haugland


Maria Haugland

Andre kvinne ut i Journalen er vakre Maria Haugland. Jeg høres hennes «god morgen» og » Ha en nydelig nydelig dag» på Instagram story ca hver dag og jeg blir like glad hver gang. Hun har sneket seg inn som en rutine hos meg. Men dette er ikke grunnen til hvorfor jeg ville ha med henne her. Maria er fargerik og inspirerende, en kvinne full av driv og passion. Ikke nok med at hun lager sin egen gyllen gurkemeieblend, driver nettbutikk med sine egne produkter og har podkast Mandagsmagi, hun gir så masse av seg selv på Instagram hver eneste dag.

Hun sprer det glade budskap om et blodsukkervennlig mat og en livsstil som er godt balansert. Hun lever drømmen sin – hva er vel ikke mer inspirerende enn det?

Med andre ord, dette er en kvinne å følge på Instagram (@mariahaugland.no)

Alle kvinnene får de samme spørsmålene, men det var noe spesielt å lese svarene til Maria. Det var som om jeg hadde skrevet svarene selv og det kom som en overraskelse. Svaret hennes på spørsmål to, hva gjør deg tullete glad, ble jeg selv tullete glad på hennes vegne. Tenk at hun lever sin drøm og sin hverdag med god samvittighet. Er ikke det vi alle ønsker? Uansett hva det måtte bety for deg?

Så, god les og hvis du liker denne Journalen er jeg takknemlig hvis du ønsker å dele den videre.


Hva inspirer deg om dagen?

Akkurat nå blir jeg veldig inspirert av farger. Fargerik mat, fargerikt interiør og mote som inspirerer til vår. Her jeg bor har det regnet og blåst siden november og jeg kjenner at jeg vil omgi meg med god stemning inne for å løfte energien. Jeg holder også på med et vår hefte og fyller det med fargerike bilder og lette oppskrifter. Jeg blir også inspirert av naturen og elsker å starte dagen med en lang tur i frisk luft. 

Hva gjør deg tullete glad?

Jeg blir helt varm i hjertet av å tenke på at jeg får leve mitt drømmeliv. Jeg styrer min egen hverdag og starter arbeidsdagen etter en lang og god morgenrutine. Barna mine har korte dager i barnehage og skole/sfo og vi har god tid til å bare være sammen. Jeg blir også tullete glad av å tenke på at jeg får trene, spise næringsrik mat og hjelpe andre å ta bedre avgjørelser i egen helse. 

Det beste du kan spise akkurat nå?

Akkurat nå er jeg gravid med mitt tredje barn og har for så vidt et par cravings her og der. For eksempel så spiser jeg halloumi ost til frokost hver dag sammen med egg. Det er livet det! Ellers unner jeg meg en stor latte med havremelk og en nybakt bolle hver eneste helg. En magisk balanse. 

Din favoritt fysisk aktivitet, og hvorfor?

Jeg jobber som spinning instruktør og elsker en skikkelig heavy svetteøkt. Nå som jeg er gravid har jeg en time i uka, noe som passer meg svært fint akkurat nå. Jeg er veldig opptatt av å respektere livets faser og synes det er fint å variere treningsform etter hvor man er i livet. Som gravid starter jeg hver morgen med en 5 km tur ute noe som holder kroppen full av energi samt trener hjerte og lunger på en fantastisk fin måte. Når jeg går tur får jeg også mulighet til å lytte til podkaster og lydbøker – det er jeg helt avhengig av! 

Er du en planlegger?

Både ja og nei. Jeg planlegger ikke så mye langsiktig, men er svært nøye med daglige lister for å få en oversikt over hva jeg skal gjøre. Lister gjør også at hjernen min slapper mer av og jeg kan enkelt krysse av punkt etter punkt. Når det kommer til langsiktige planer elsker jeg å ta ting litt som de skjer underveis. Både i karrieren min og hjemme. Jeg elsker å prøve ut nye ting og føler at veien formes etterhvert. Jeg tror det å tenke for mye over ting kan holde oss tilbake – noen ganger er det bedre å satse høyt i stedet for å planlegge alle mulige scenarioer. 

Hva er det beste du kan gjøre for deg selv på daglig basis?

Det beste jeg gjør for meg selv er å sette meg selv først. Det høres gjerne egosentrisk ut og jeg har selv brukt lang tid på å kvitte meg med dårlig samvittighet. Men sannheten er at når jeg tar vare på meg selv blir jeg et bedre menneske. Jeg er en mye bedre mamma og partner når jeg har en full kopp versus det å gi når energitanken er tom. 

Har du en daglig indre praksis? Hvis ja, hvordan ser denne ut?

Jeg starter hver dag med en slags meditasjon der jeg virkelig kjenner etter hva jeg er takknemlig for. For meg har en takknemlighetsrutine virkelig endret livet mitt og jeg går ikke en dag uten å starte med en hel liste av ting jeg elsker. 

Hva er din største frykt/limiting beliefs du har måttet overkomme for å komme dit du er i dag?

For meg har frykten for hva andre skal tenke om meg vært hel lammende i perioder. Jeg har alltid vært opptatt av hva andre rundt meg mener og hva samfunnet sier om suksess. Helt siden jeg var tenåring har jeg kjent på en indre trang om å bare være meg selv, men jeg har aldri turt å slippe taket. Jeg måtte bli 30 år før jeg virkelig levde for meg selv. Det som har hjulpet meg er å hele tiden ta små steg utav komfortsonen. Start den instagramkontoen, si høyt hva du mener og kjør din egen greie. Før hadde jeg skjemtes av å si høyt at jeg elsker lange morgener og ikke vil starte arbeidsdagen før 10, mens nå er jeg takknemlig for at jeg kan styre min egen hverdag. 

Er det noen ønsker/drømmer du jobber mot akkurat nå? Har du noen råd om hvordan begynne å realisere sine ønsker/drømmer?

Akkurat nå jobber jeg mot å utvide bedriften min. Jeg drømmer om å ansette kvinner som også vil gjøre en forskjell og leve livet på egne premisser. Jeg har selv vært i arbeidsforhold der jeg nærmest må søke om å gå på foreldresamtale i barnehagen – jeg vil være en arbeidsgiver som respekterer mammarollen og det feminine. Jeg tror at flere hadde blomstret i arbeidslivet dersom man selv fikk styre dagene etter egne behov. For å realisere egne drømmer må man starte et sted. Mange ser på vellykkede grundere og glemmer litt ut at alle har startet på null. Jeg tror mye av det som har hjulpet meg å realisere egne drømmer er å hele tiden visualisere hvor man vil. Selv da jeg hadde 100 følgere var jeg akkurat den samme som jeg er nå. Jeg tipset like mye, snakket til følgere mine og jeg har alltid svart på spørsmål og kommentarer. 

Hva betyr frihet for deg?

Frihet for meg er å gjøre det som gir meg glede. Bestemme over egen arbeidstid, kjøpe mat som gir energi og overskudd, følge eldstemann til skolen, trene hver morgen. Frihet for meg er rett og slett det å bestemme over egen tid. 


Maria Haugland
Maria Haugland
Maria Haugland
Maria Haugland

Tusen takk til Maria som ønsket å være med i denne Journalen som fremmer norske kvinner som gjør noe bra for andre kvinner. Vi må tørre å heie på andre kvinner, fremme dem og la dem få plassen de fortjener. Helt ærlig Maria, kan vi bli venner? Er det innafor å sende en venneforespørsel her? Jeg tar en råsjans, that’s just who I am.

Husk å følg Maria på Instagram og besøk nettsiden/nettbutikken hennes. Hun har masse inspirasjon, oppskrifter, gyllen gurkemeieblend og inspirasjonshefter du kan kjøpe.

Hvis du er interessert i hvem jeg er og hva jeg gjør kan du lese mer om meg her. Klikk her for å lese mer om mitt coaching program LIVSGLEDE – Finn din indre gnist. Jeg håper på å lansere en podkast om ikke så lenge og i nær fremtid håper jeg å lansere en liten nettbutikk med mine favorittprodukter på det norske marked innen interiør og velvære – i tillegg til å produsere opp egne bøker i tråd med mine kurs. Det er mye som skjer, så sørg for å følg med på Instagram. Da er du alltid oppdatert på hva som skjer. .


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.