fbpx
Er sitronvann bra for deg?

Svaret på det er et enkelt ja. For det første vil du føle deg bedre, sitronvann har med seg en god del helsefordeler OG det er enkelt å gjennomføre. Det krever minimalt med tid og er billig.

Først helsefordelene, for det er faktisk noen av dem. Sitron inneholder vitamin C og vitamin B, mineraler som magnesium, kalsium og kalium. Sitron gir en sunn balanse i kroppen fordi den regulerer syre/basebalansen i kroppen. I tillegg har sitron en baseformende effekt, selv for dens sure smak.

Ved å drikke sitronvann hver morgen vil det hjelpe leveren med å rense ut giftene som leveren har samlet opp gjennom natten, og dette vil gjøre at du kan føle en bedre energifølefse gjennom dagen. Og hvem vil ikke det?

I tillegg kan sitron skryte på seg bedre hud med mindre kviser, anti-aging, revitalisering og daglig detox. Hvis du sliter med halsbrann og oppblåst mage, kan det hjelpe med sitronvann. Sitronvann kan også gi bedre munnhygiene og gi en friskere ånde.

Får du lyst til å teste sitronvann? Hvis svaret er ja bør du fortsette å skrolle nedover.

Sitronvann hver morgen er godt for magen, hydrerende og føles fantastisk.

Du trenger:
  • 1 stk sitron (helst økologisk men vanlig duger også)
  • Vann (kaldt eller lunkent)

Her varierer du etter preferanse. Hvis du ikke er vant til å drikke 1 liter vann hver morgen, så kan det funke best for deg å drikke et glass sitronvann men hvis du allikevel drikker 1 liter vann kan du blande inn en sitron.

Trives du med en varm kopp om morgenen, er det mulig du foretrekker at vannet er lunkent. Finn rutinen som passer best for deg og som ikke vil være for avansert. Blir det for avansert og ukomfortabelt så er sjansen høyere for at du ikke opprettholder denne vanen.

Jeg drikker sitronvann hver morgen, jeg foretrekker å drikke 1 liter kaldt vann så jeg blander en sitron i dette vannet. Jeg er veldig dehydrert hver morgen, så denne rutinen er det første jeg gjør. Dette er en av tre morgenrutiner, så jeg fortsetter morgenen med journaling og deretter 20-30 minutters meditasjon. Jeg er mye oppblåst i magen, så jeg merker en stor forskjell når jeg drikker sitronvann hver morgen og på de dagene jeg ikke gjør det. Men dette er individuelt.

TIPS: Sitron kan gi syreskader på tennene, så drikk før du har pusset tennene. Da har de fortsatt et belegg fra natten. Hvis du allerede sliter med emaljen på tennene eller er redd for emaljen bør du vurdere å drikke med sugerør.
Kos deg med sitronvann hver morgen, med god samvittighet.

Hvis det er et helsetips jeg vil anbefale deg, så er det sitronvann. Men husk at det skal føles riktig og bra for deg. Ingen rutiner vil fungere hvis det ikke er i tråd med den du er. Det du velger å gjøre i hverdagen skal berike ditt liv, ikke gjøre det slitsomt. Det er lov å teste det ut i en periode og deretter ta en vurdering. Hvordan har det fungert? Gir det meg noe? Kjenner jeg en endring i kroppen? Vil jeg fortsette med dette?

Ved å stille spørsmål og svare på disse vil du letter kunne finne det som er bra for deg og gjør livet ditt enda bedre. Til syvende og sist er det alt vi ønsker.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.